Het verhaal achter onze bloemenboerderij

Soms kunnen de zaken snel gaan en kijk je achteraf verbaasd terug op de weg die je plots al afgelegd hebt. Zo ging het ook bij de start van onze bloemenboederij. Amper een jaar ging er voorbij tussen het moment van een eerste idee tot de eerste bloem op ons veld. En hoewel dat jaar 2021 voorbij gevlogen is, zal het onvergetelijk blijven. 
Een bloemenpluktuin, zou dat niet heerlijk zijn om in te werken? Toewerken naar een resultaat samen met de natuur, alles zien groeien op het ritme van de seizoenen,  de rust en de schoonheid, handen in de aarde… Het was een simpele en terloopse opmerking. Maar het idee liet ons niet meer los… Het zaadje was geplant en de verre droom werd stilaan een concreet plan. Hoewel we geen van beiden impulsief zijn, kon de uitwerking in dit geval niet snel genoeg gaan. Het veld werd uitgetekend, een naam gekozen, planten besteld, flyers gedrukt… Floriginal ging van start! 

“Zomerse overvloed”

“Living our best life”

Het gezicht achter Floriginal dat zijn wij, Lien en Jorien. We telen onze seizoensbloemen op een prachtig stuk grond in de Boutersemse velden. Zo dankbaar dat we hier kunnen doen waar we gelukkig van worden; werken in en met de aarde, iets moois creëren vanuit de kleinste zaadjes, elk seizoen hetzelfde maar toch weer anders en beter…
In het hart van onze onderneming zit de overtuiging dat wij iets positiefs willen en kunnen bijdragen aan onze samenleving. Als we onze plukkers zien genieten van een zorgeloos moment op het veld dan zijn we ozo content. Als we merken dat we hen een moment van vertragen, van genieten van de simpele schoonheid van de bloemen kunnen geven, dan is onze opzet geslaagd.
We tonen met onze lokaal geteelde seizoensbloemen ook graag dat kwaliteit en schoonheid hand in hand kunnen gaan met respect voor de natuur. Hoe klein onze impact op de gehele industrie ook is, we zijn blij met elk verschil dat onze schone bloemen maken.
a

Volg je ons bloemenverhaal verder?