Slide

Even ontsnappen aan de drukte in
een rustgevende en inspirerende bloementuin, daarvoor doen we het.

Voorjaar 2021. Een reeds lang-borrelend idee werd aangehaald bij een goed glas wijn op het terras in Boutersem. Filosoferend over onze gezamenlijke passie groeiden de kriebels en het enthousiasme, en in de zomer ondernamen we de eerste concrete stappen in de opstart van de plukweide. We selecteerden zorgvuldig 170 verschillende bloemensoorten uit voor het eerste oogstjaar, en plantten ruim 3000 plantjes en knollen aan op het veld.
a
Sorry, no posts matched your criteria.
Wij, dat zijn Lien en Jorien.
In de drukte van onze levens met kleine kinderen vinden we allebei rust en ontspanning in onze tuin en in de plukweide. We kunnen er even vergeten wat er rondom ons gebeurt en genieten van de schoonheid van de bloemen om ons heen. Het is die onbezorgde beleving die we met jou willen delen; alleen, of samen met je partner, moeder, vriendinnen, … even ontsnappen, de tijd vergeten, bij het rondwandelen en zorgvuldig uitkiezen van de verse bloemen voor jouw boeket.
Met de plukweide streven we ernaar onze kennis van bloemen en planten in te zetten om mensen uit de omgeving op een duurzame manier te laten genieten van de schoonheid van een vers boeket in huis of in de zaak. De bloemen worden lokaal geteeld en met zorg onderhouden om een goede kwaliteit te oogsten. Je kan ons zeer regelmatig zien schoffelen op het veld tegen jong onkruid, en door middel van teeltrotatie proberen we ziekten en plagen te voorkomen. Zo vermijden we het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Alvorens een interieur op te fleuren worden de bloemen ten slotte met de hand geplukt en vers van het veld in boeketten gebonden.
Door in de volle grond en op natuurlijke wijze te telen, is Floriginal uiteraard erg onderhevig aan de natuur. Dit maakt in onze ogen echter integraal deel uit van de romantiek die de bloemen, en het plukken ervan, met zich meebrengen.

Voor elke gelegenheid een vers geplukt boeket